Witte ruis: helpt het echt om baby’s beter te laten slapen?

Laten we het hebben over hoe je je baby beter kunt laten slapen. De slaapomgeving kan vaak heel gemakkelijk worden veranderd. Daarom is vooral witte ruis een goede manier om de slaap van uw baby te verbeteren.

Waarom witte ruis gebruiken?
Baby’s zijn niet gewend aan een volledig rustige slaapomgeving. Soms, als het te stil is, worden ze meer dan nodig wakker. Ze zijn gewend om de hartslag van de moeder te horen en het geluid van vruchtwater in de baarmoeder. Plotselinge harde geluiden, zoals de afwas in de keuken of broers en zussen die in de volgende kamer spelen, kunnen de baby echter wakker maken als hij of zij in een lichte slaap is. In dergelijke situaties kan witte ruis uw baby helpen beter te slapen.

Witte ruis is in principe elke ruis waarbij verschillende frequenties met dezelfde intensiteit worden geproduceerd. Dit kan het geluid van een haardroger, een stofzuiger of de weergave van geluiden in de baarmoeder zijn. Mijn duidelijke favoriet zijn de baarmoedergeluiden, omdat die het dichtst in de buurt komen van wat de baby in de baarmoeder van de moeder hoorde.

4 manieren waarop u witte ruis kunt afspelen

Er zijn verschillende manieren om witte ruis af te spelen. Hier staan er 4 op een rijtje:

  1. Een geluidsmachine die meestal verschillende geluiden en volumes heeft.
  2. Een app op uw telefoon, zoals de Sound Sleeper app, die een verscheidenheid aan verschillende geluiden biedt en waarmee u de duur van de witte ruis kunt instellen.
  3. Een MP3 die je online kunt kopen en downloaden, zoals deze.
  4. Als u op zoek bent naar een meer knuffelige versie, is er momenteel een product op de markt met de naam myHummy. Dit is in principe een knuffel met een kleine ingebouwde luidspreker die verschillende witte geluiden kan afspelen. Er is de mogelijkheid om het gewoon 12 uur te laten spelen zonder onderbreking of om het alleen te gebruiken met behulp van een sensor wanneer uw kind onrustig is en gestoord wordt door andere geluiden.

Hoe kan ik effectief gebruik maken van witte ruis?

Mijn suggestie is dat u elke keer dat u uw kind in bed legt witte ruis gebruikt en het de hele slaapperiode laat spelen. Dit kan tijdens het dutje of zelfs ’s nachts. Anders kan uw baby midden in een dutje of ’s nachts wakker worden omdat het witte geluid plotseling is gestopt en de slaapomgeving voor uw kind is veranderd.

Comments

mood_bad
  • Nog geen opmerkingen geplaatst.
  • chat
    Voeg opmerkingen hier toe